Grillad kalvschnitzel med vita bönor

Kalvschnitzeln går bra att ersätta med färsk skinka skuren i tunna skivor. Tryffelolja varierar mycket i smak, har du en mild tryffelolja kan den ersätta lite av rapsoljan.

Grillad kalvschnitzel med vita bönor

1. Sätt ugnen på 100°. Skär tomaterna i klyftor och blanda med 2 krm salt. Lägg dem i en ugnssäker form. Baka mitt i ugnen ca 1 timme.
2. Spola bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Skala och finhacka vitlöken. Vispa ihop vitlök, citron, senap och äggula. Tillsätt oljan droppvis, under ständig vispning. Smaka av med tryffelolja och salt. Blanda hälften av aiolin med bönorna.
3. Höj ugnsvärmen till 225°. Skala och skär potatisen i klyftor. Salta och blanda potatisen med olivolja i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.
4. Salta och peppra köttet och vänd det i olivolja. Grilla i het grillpanna ca 1 minut per sida. Blanda potatisen med spenat och tomater. Servera schnitzeln med krämiga bönor och potatissallad.

Recept från