Grillad kalvfärsbiff och spetskål med varm bönsallad och tryffelsås
Ingredienser
- 500 g kalvfärs
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar - nymald
- 1 spetskålshuvud - (ca 400 g)
- 2 msk rapsolja
Sås
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl rött vin
- 1 dl vatten
- 2 msk kalvfond - konc
- 0,5 tsk soja - kinesisk
- 1 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
- 1 tsk tryffelolja
Sallad
- 150 g vaxbönor
- 150 g haricots verts
- 1 bananschalottenlök
- 2 msk olivolja
- 1 msk balsamvinäger - vit
- 0,5 tsk salt
Garnering
- timjan
Gör så här
-
Krydda färsen med salt och peppar. Forma den till fyra stora biffar. Ansa och skär kålen i klyftor. Stick ett grillspett av trä genom kålen så håller den ihop bättre när den grillas.
-
Sås: Blanda grädde, vin och vatten i en ka-strull. Tillsätt fond och soja och låt koka upp. Sjud såsen ca 5 min. Blanda ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner i såsen. Låt koka upp.
-
Sallad: Ansa bönorna. Skala och skiva löken. Fräs bönor och lök i olja i en stekpanna ca 5 min. Droppa över vinäger och krydda med salt.
-
Pensla biffar och kål med olja. Grilla biffar och kål på indirekt värme (vid sidan av glöden) ca 10 min.
-
Vispa ner tryffelolja i såsen. Servera kalvfärsbiffarna med grillad kål, bönsallad och sås. Garnera med timjan.