Grillad kallrökt lax med äppel- och fänkålsslaw

Att grilla kallrökt lax är fantastiskt gott! Smakerna kommer fram bättre och rätten osar sommar.
Allt om Mat
Foto: Anna Skoog

Ingredienser

  • 900 g kallrökt lax - i bit

Fänkålsslaw

  • 2 fänkålsstånd
  • 1 äpple - syrligt
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär laxen i sex avlånga rektangulära bitar. Trä upp på spett.

  2. Ansa fänkålen. Kärna ur äpplet. Skiva fänkål och äpple tunt på mandolin ner i en bunke.

  3. Blanda i yoghurt, salt och peppar till en grov röra.

  4. Grilla laxen 1–2 min på varje sida, de ska precis bara få färg och bli varma. Servera med slaw och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!