Att grilla kallrökt lax är fantastiskt gott! Smakerna kommer fram bättre och rätten osar sommar.

För 10 personer på buffé

Ingredienser

900 g kallrökt lax i bit

Fänkålsslaw

2 fänkålsstånd
1 syrligt äpple
3 dl turkisk yoghurt
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

15 min

Grillad kallrökt lax med äppel- och fänkålsslaw – gör så här:

  1. Skär laxen i sex avlånga rektangulära bitar. Trä upp på spett.
  2. Ansa fänkålen. Kärna ur äpplet. Skiva fänkål och äpple tunt på mandolin ner i en bunke.
  3. Blanda i yoghurt, salt och peppar till en grov röra.
  4. Grilla laxen 1–2 min på varje sida, de ska precis bara få färg och bli varma. Servera med slaw och sallad.
Fler recept med: Buffémat, Fest, Fisk, Grilla, Lax, Övrigt, Svenskt