Grillad högrev med asiatisk ketchup

Använd gärna buljongen från kokningen till sopp- eller grytbas.
Sophie Berlin
Jakob Berlin
Grillad högrev med asiatisk ketchup
Grillad högrev med asiatisk ketchup Foto: Magnus Skoglöf, Björn Lok och Ulrika Pousette

Grillad högrev med asiatisk ketchup

  • 2,5 kg högrev - benfri
  • l vatten
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1 bit ingefära - (ca 50 g)
  • 1 msk salt
  • 20 svartpepparkorn

Kryddblandning

  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk timjan
  • 1 tsk rökt chilipulver
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Glaze

  • 3 dl asiatisk ketchup - se recept

Tillbehör

  • asiatisk ketchup

Gör så här

  1. Lägg köttet i en gryta och häll på vatten så att det täcker.

  2. Koka upp och skumma väl. Skala och slanta morot och lök. Skala och skiva ingefäran. Lägg grönsaker, ingefära, salt och pepparkorn i grytan och sjud köttet under lock tills det är riktigt mört, ca 2 1/2 timme. Ta upp köttet ur lagen, låt svalna något och skär i 4–5 stora bitar.

  3. Blanda ihop kryddblandningen. Rulla köttbitarna i blandningen, ställ in i kyl och låt stå ca 12 timmar.

  4. Grilla köttet på indirekt värme ca 5 min på varje sida. Pensla med glazen några gånger under tiden.

  5. Skär köttet i ca 2 cm tjocka bitar. Servera med asiatisk ketchup.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!