00000

Använd gärna buljongen från kokningen till sopp- eller grytbas.

För 20 pers på buffé

Ingredienser

Grillad högrev med asiatisk ketchup

2 1/2 kilo benfri högrev
ca 3 liter vatten
1 morot
1 gul lök
1 bit ingefära (ca 50 g)
1 msk salt
20 svartpepparkorn

Kryddblandning

2 msk paprikapulver
1 msk vitlökspulver
1 msk timjan
1 tsk rökt chilipulver
2 krm nymald svartpeppar

Glaze

3 dl asiatisk ketchup, se recept

Tillbehör

asiatisk ketchup

30 min + 2 1/2 timme kokning

Grillad högrev med asiatisk ketchup

 

1. Lägg köttet i en gryta och häll på vatten så att det täcker.

2. Koka upp och skumma väl. Skala och slanta morot och lök. Skala och skiva ingefäran. Lägg grönsaker, ingefära, salt och pepparkorn i grytan och sjud köttet under lock tills det är riktigt mört, ca 2 1/2 timme. Ta upp köttet ur lagen, låt svalna något och skär i 4–5 stora bitar.

3. Blanda ihop kryddblandningen. Rulla köttbitarna i blandningen, ställ in i kyl och låt stå ca 12 timmar.

4. Grilla köttet på indirekt värme ca 5 min på varje sida. Pensla med glazen några gånger under tiden.

5. Skär köttet i ca 2 cm tjocka bitar. Servera med asiatisk ketchup.