Grillad hel halloumiost med melonsallad och färska örter

Grillad hel halloumiost med melonsallad och färska örter, somrigt och gott. Grilla osten hel och dela den i mindre bitar vid servering.
Carina Wall
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 g halloumiost
  • 200 g vattenmelon
  • 200 g piel de paso-melon - eller honungsmelon
  • 250 g sojabönor - färska
  • 100 g gröna oliver - med kärnor
  • 1 kruka röda mangoldskott
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk rapsolja

Dressing

  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 tsk honung - flytande
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 inlagd citron - se recept
  • 1 dl rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Dressing: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda chilin med honung och citronsaft. Mixa den inlagda citronen i en matberedare tillsammans med oljan. Blanda citronoljan med chili- och honungsblandningen. Krydda med salt och peppar.

  2. Skala, kärna ur och skär melonerna i stora kuber. Varva melon, sojabönor, oliver, skott och örter på ett fat.

  3. Pensla osten med olja och grilla den försiktigt runt om 3–4 min. Dela osten i mindre bitar och lägg den på salladen. Ringla över dressing och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!