55555

Grillad hel halloumiost med melonsallad och färska örter, somrigt och gott. Grilla osten hel och dela den i mindre bitar vid servering.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g halloumiost
200 g vattenmelon
200 g piel de paso-melon, eller honungsmelon
250 g sojabönor, färska
100 g gröna oliver, med kärnor
1 kruka röda mangoldskott
1 knippa bladpersilja
1 kruka koriander
2 msk rapsolja

Dressing:

1 röd chili t ex spansk peppar
1 tsk honung, flytande
2 msk citron, pressad
1 inlagd citron, se recept
1 dl rapsolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

20 minuter

Grillad hel halloumiost med melonsallad och färska örter – gör så här:

  1. Dressing: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda chilin med honung och citronsaft. Mixa den inlagda citronen i en matberedare tillsammans med oljan. Blanda citronoljan med chili- och honungsblandningen. Krydda med salt och peppar.
  2. Skala, kärna ur och skär melonerna i stora kuber. Varva melon, sojabönor, oliver, skott och örter på ett fat.
  3. Pensla osten med olja och grilla den försiktigt runt om 3–4 min. Dela osten i mindre bitar och lägg den på salladen. Ringla över dressing och servera.

pren