I annonssamarbete med SöNDAG

00000

För 4 portioner

Ingredienser

1 pkt halloumi
150 g kokta svarta bönor, (1 burk)
1 knippa rucolablad
150 g blomkål
1 avokado
salt och malen vitpeppar

Vinägrett:

0,5 dl balsamvinäger
1 vitlöksklyfta, finhackad
0,75 dl olivolja
salt
malen vitpeppar

Grillad halloumi med rucolasallad, svarta bönor och avokado

 

1. Vispa ihop vinäger, olja, salt och peppar till vinägretten. Dela chilifrukten på längden, kärna ur och hacka fruktköttet fint. Rör ner i dressingen.
2. Låt bönorna rinna av. Ansa rucolabladen och bryt blomkålen i buketter. Blanda bönor, rucola och blomkål i en skål.
3. Dela avokadon, ta bort kärnan och tärna fruktköttet. Vänd ner vinägretten och krydda med salt och peppar.