Grillad grön sparris med rökt skinka och gräslöksfärskost

Krämig färskost och rökt skinka med sälta är fint sällskap till grön sparris.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 30 sparrisar - gröna
  • 2 msk rapsolja
  • 30 skinka - skivor, tex svensk lufttorkad, serrano- parma- basturökt eller bayonneskinka
  • 200 g färskost med gräslök

Gör så här

  1. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Vänd runt sparrisen i oljan.

  2. Grilla sparrisen runt om i grillpanna eller på grillen ca 4 min. Låt svalna.

  3. Lägg ut skinkskivorna på en skärbräda. Bre på färskost och lägg på sparrisen. Linda skinkan runt sparrisen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!