Grillad grön sparris med bacon och vitmögelost – tillbehör eller hel rätt!

Recept på grillad grön sparris med bacon och vitmögelost. Servera gärna surdegsbröd till den grillade sparrisen.
Elisabeth Johansson
Lisen Sundgren

Grillad grön sparris med bacon och vitmögelost

  • 2 knippor grön sparris - (à 250 g)
  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 1,5 msk olivolja - eller rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 50 g vitmögelost

Gör så här

  1. Strimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Ansa sparrisen och bryt av den nedre delen. Pensla sparrisen med olja.

  2. Grilla sparrisen runt om i grillpanna eller på medelvarm grill ca 10 min. Strö över salt och peppar.

  3. Lägg sparrisen på ett fat och strö över bacon och smulad vit­mögelost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!