Grillad grön sparris, lagrad getost och mandelspån

Grillad grön sparris, lagrad getost och mandelspån är gott att grilla. Servera den gärna med en smakrik hårdost med god sälta som till exempel, chevrette mature.
Petra Lindstrand
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 20 gröna sparrisar - mindre
  • 80 g getost - lagrad, t ex Chevrette Mature
  • 2 msk olivolja
  • 0,75 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl mandelspån - rostade

Gör så här

  1. Ansa sparrisen. Finriv osten.

  2. Blanda sparrisen med olja. Grilla eller stek dem på hög värme i grill- eller stekpanna ca 2 min. Krydda med flingsalt och peppar.

  3. Lägg upp sparrisen på fat och strö över mandelspån och ost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!