Grillad gös med sallad av rotselleri, olivolja och västerbottensost

Helgrillad gös med sallad av rotselleri, olivolja och västerbottensost är gott och annorlunda! Köttet från den färdiggrillade fisken plockas och serveras tillsammans med sellerin och osten – lätt att äta och vackert att se på.
Mattias Larsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 2 gösar - (à ca 1 kilo)
  • 2 rotselleri - (à 800 g)
  • 1 msk salt
  • 1 msk flingsalt
  • 200 g västerbottenost
  • 4 dillkvistar
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Skrubba sellerin och stick några hål med ett grillspett. Lägg dem på grillen och grilla på indirekt värme ca 3 timmar, tills de är genommjuka. Ta sellerin från grillen och låt den svalna något. Skär bort skalet och skär sellerin i ca 2 cm stora bitar.

  2. Krydda gösen med salt och lägg den på indirekt värme. Grilla den ca 45 min, tills innertemperaturen är 45°. Lägg fisken på ett fat och låt den svalna något. Ta bort skinn och ben och dela fiskköttet i mindre bitar.

  3. Blanda rotsellerin med flingsalt och lägg på ett fat. Lägg på fiskköttet och hyvla över västerbottensosten. Strö över små dillkvistar och ringla över olja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!