Grillad gemsallad med sardeller och parmesan

Grillad gemsallad med sardeller och parmesan är en varm sallad i caesarstil. Servera gärna till grillad kyckling eller lax. Ringla bara på en del av dressingen och servera resten bredvid. Då är salladen god även dagen efter. 
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 8 gemsalladshuvuden
  • 8 sardellfiléer
  • 50 g parmesan
  • 1 kruka gräslök

Dressing

  • 40 g parmesan
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 2 sardellfiléer
  • 2 äggulor
  • 0,5 msk rödvinsvinäger
  • 2,5 dl rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Dressing: Riv osten. Skala vitlöksklyftan och mixa den med sardeller, äggulor och vinäger. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle, under mixning. Blanda ner osten i dressingen och krydda med salt och peppar.

  2. Halvera salladen på längden. Grilla den snabbt på båda sidor så att den får fin färg. Lägg den i en skål. Strimla sardellerna och lägg dem på salladen. Hyvla över parmesan och strö över fint skuren gräslök. Rippla över lite av dressingen. Servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!