00000

Sjökorall kallas också havsfänkål eller glasört. Den har en naturlig sälta. Koka den i vatten ca 1 minut innan den serveras.

För 4 personer:

Ingredienser

200 g småbläckfiskar, kokta
1 msk rapsolja, + 1 msk
1 msk citron, pressad
2 krm salt, + 2 krm
2 gemsalladshuvuden

Aioli:

1 dl majonnäs, gärna Hellmann’s
1 vitlöksklyfta, liten
0,5 tsk paprikapulver, rökigt

Garnering:

sjökorall eller gräslök

15 minuter

Grillad gemsallad med bläckfisk och rökt paprikaaioli – gör så här:

  1. Tina bläckfisken om den är fryst, låt rinna av på hushållspapper. Blanda bläckfisken med 1 msk olja, citron och 2 krm salt.
  2. Aioli: Smaksätt majonnäsen med riven vitlök och paprikapulver.
  3. Skär varje gemsalladshuvud i fyra klyftor. Pensla med 1 msk olja. Grilla salladen ca 30 sekunder på varje sida. Lägg på tallrikar.
  4. Grilla bläckfisken runt om ca 1 minut. Lägg bläckfisken på salladen. Klicka aioli på tallrikarna. Garnera med sjökorall eller gräslök.

Foto Ulrika Pousette 1/18

Fler recept med: Fredagsmat