Grillad fläskytterfilé med kantarellpytt och yoghurtsås

Kantarellerna gör att denna rätt känns lite lyxig.

Grillad fläskytterfilé med kantarellpytt och yoghurtsås

 

1. Skär köttet mitt itu på längden till två smala filéer. Blanda soja och peppar och vänd köttet i blandningen. Låt stå ca 10 min.
2. Skrapa potatis och morötter och skär dem i tärningar. Skär bort blasten från löken och hacka den. Spara blasten.
3. Stek morötterna i 1 msk smör i en stekpanna ca 5 min. Tillsätt potatis och lök och stek ytterligare ca 10 min. Krydda med 1 tsk salt.
4. Ansa kantarellerna och stek dem knapriga i 1 msk smör i en stekpanna. Krydda med 1/2 tsk salt och blanda ner dem i pytten.
5. Grilla köttet runt om på utegrill eller i grillpanna 10-15 min.
6. Strimla blasten från löken. Blanda hälften av den med yoghurt och 2 krm salt. Strö resten av det gröna över pytten och servera den med köttet i skivor och sås.

Recept från