00000

Kantarellerna gör att denna rätt känns lite lyxig.

För 4 personer

Ingredienser

600 g fläskytterfilé
4 msk soja, japansk
2 krm svartpeppar, nymald
800 g färskpotatis
4 morötter, späda
4 lökar, färska gula
1 msk smör, + 1 msk smör
1 tsk salt, + 0,5 tsk + 2 krm salt
300 g kantareller
2 dl yoghurt, turkisk

Grillad fläskytterfilé med kantarellpytt och yoghurtsås

 

1. Skär köttet mitt itu på längden till två smala filéer. Blanda soja och peppar och vänd köttet i blandningen. Låt stå ca 10 min.
2. Skrapa potatis och morötter och skär dem i tärningar. Skär bort blasten från löken och hacka den. Spara blasten.
3. Stek morötterna i 1 msk smör i en stekpanna ca 5 min. Tillsätt potatis och lök och stek ytterligare ca 10 min. Krydda med 1 tsk salt.
4. Ansa kantarellerna och stek dem knapriga i 1 msk smör i en stekpanna. Krydda med 1/2 tsk salt och blanda ner dem i pytten.
5. Grilla köttet runt om på utegrill eller i grillpanna 10-15 min.
6. Strimla blasten från löken. Blanda hälften av den med yoghurt och 2 krm salt. Strö resten av det gröna över pytten och servera den med köttet i skivor och sås.