Grillad fläskytterfilé med kantarellpytt och yoghurtsås

Kantarellerna gör att denna rätt känns lite lyxig.
Grillad fläskytterfilé med  kantarellpytt och yoghurtsås
Grillad fläskytterfilé med kantarellpytt och yoghurtsås Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 g fläskytterfilé
  • 4 msk soja - japansk
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 800 g färskpotatis
  • 4 morötter - späda
  • 4 lökar - färska gula
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 1 tsk salt - + 2 krm + 0,5 tsk
  • 300 g kantareller
  • 2 dl yoghurt - turkisk

Gör så här

  1. Skär köttet mitt itu på längden till två smala filéer. Blanda soja och peppar och vänd köttet i blandningen. Låt stå ca 10 min.

  2. Skrapa potatis och morötter och skär dem i tärningar. Skär bort blasten från löken och hacka den. Spara blasten.

  3. Stek morötterna i 1 msk smör i en stekpanna ca 5 min. Tillsätt potatis och lök och stek ytterligare ca 10 min. Krydda med 1 tsk salt.

  4. Ansa kantarellerna och stek dem knapriga i 1 msk smör i en stekpanna. Krydda med 1/2 tsk salt och blanda ner dem i pytten.

  5. Grilla köttet runt om på utegrill eller i grillpanna 10-15 min.

  6. Strimla blasten från löken. Blanda hälften av den med yoghurt och 2 krm salt. Strö resten av det gröna över pytten och servera den med köttet i skivor och sås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!