30 minuter + 30 minuter på grillen
Grillad fläskytterfilé med bbq-sås och varm potatissallad – gör så här:
- BBQ-sås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olja ca 3 min. Tillsätt övriga ingredienser och låt såsen puttra utan lock ca 10 min. Mixa den slät med mixerstav. Låt kallna.
- Putsa köttet. Pensla med olja. Krydda runtom med salt och peppar. Grilla köttet indirekt på grillen till 68° innertemperatur, beräkna ca 30 min. Låt köttet vila ca 5 min.
- Potatissallad: Skrapa potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och halvera den. Ansa och skär sockerärterna i breda bitar på snedden. Ansa och skär salladslöken i ca 4 cm långa bitar. Fräs senapsfröna i olja tills de börjar ”poppa”. Vänd ner potatis, sockerärter och lök och stek ca 5 min under omrörning. Strö över salt.
- Skär köttet i skivor och servera med potatis och sås. Garnera med oregano.