4.14.14.14.14.1

Grillad fläsklägg med sesam och lime blir saftigt och smakrikt. Perfekt till sallad.

För 6 personer:

Ingredienser

2 kilo färsk fläsklägg, i skivor med ben
2 msk sesamfrön
0,5 dl jordnötter, salta
1 isbergssalladshuvud
1 kruka koriander

Marinad:

0,5 dl sambal oelek
0,5 dl japansk soja
0,5 dl strösocker
2 msk fisksås, asiatisk
2 msk lime, pressad
2 msk sesamolja

30 minuter + 6 timmar i marinad + 2 timmar på grillen

Grillad fläsklägg med sesam och lime – gör så här:

  1. Marinad: Blanda alla ingredienser. Lägg fläskläggen i en påse och häll över marinaden. Låt marinera i kylen ca 6 timmar.
  2. Ta köttet ur marinaden, spara marinaden. Grilla köttet indirekt i klotgrill i ca 150° ca 2 timmar, tills innertemperaturen är ca 80°. Koka marinaden i en kastrull ca 5 min. Låt den svalna.
  3. Ta köttet från grillen och låt det svalna ca 10 min. Skär bort svålen från köttet och skär det i bitar.
  4. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Grovhacka jordnötterna.
  5. Sära på salladsbladen och lägg dem på ett stort fat. Fördela köttet i salladsbladen och droppa över marinaden. Toppa med sesamfrön, jordnötter och koriander. Servera genast.
    Grillad fläsklägg med sesam och lime

    Foto: Per Ranung

    Fat från Sthål.

Grilla gott med Grillboken

Bli experten vid grillen – köp vår populära grill-bok till extrapris för dig som är prenumerant.

grillboken