Grillad fläsklägg med sesam och lime
Ingredienser
- 2 kg fläsklägg - färsk i skivor med ben
- 2 msk sesamfrön
- 0,5 dl jordnötter - salta
- 1 huvud isbergssallad
- 1 kruka koriander
Marinad
- 0,5 dl sambal oelek
- 0,5 dl japansk soja
- 0,5 dl strösocker
- 2 msk fisksås - asiatisk
- 2 msk lime - pressad
- 2 msk sesamolja
Gör så här
-
Marinad: Blanda alla ingredienser. Lägg fläskläggen i en påse och häll över marinaden. Låt marinera i kylen ca 6 timmar.
-
Ta köttet ur marinaden, spara marinaden. Grilla köttet indirekt i klotgrill i ca 150° ca 2 timmar, tills innertemperaturen är ca 80°. Koka marinaden i en kastrull ca 5 min. Låt den svalna.
-
Ta köttet från grillen och låt det svalna ca 10 min. Skär bort svålen från köttet och skär det i bitar.
-
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Grovhacka jordnötterna.
-
Tips: Så grillar du indirekt
Foto: Per Ranung
Fat från Sthål.