Grillad fläsklägg med sesam och lime

Grillad fläsklägg med sesam och lime blir saftigt och smakrikt. Perfekt till sallad.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 kg fläsklägg - färsk i skivor med ben
  • 2 msk sesamfrön
  • 0,5 dl jordnötter - salta
  • 1 huvud isbergssallad
  • 1 kruka koriander

Marinad

  • 0,5 dl sambal oelek
  • 0,5 dl japansk soja
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk fisksås - asiatisk
  • 2 msk lime - pressad
  • 2 msk sesamolja

Gör så här

  1. Marinad: Blanda alla ingredienser. Lägg fläskläggen i en påse och häll över marinaden. Låt marinera i kylen ca 6 timmar.

  2. Ta köttet ur marinaden, spara marinaden. Grilla köttet indirekt i klotgrill i ca 150° ca 2 timmar, tills innertemperaturen är ca 80°. Koka marinaden i en kastrull ca 5 min. Låt den svalna.

  3. Ta köttet från grillen och låt det svalna ca 10 min. Skär bort svålen från köttet och skär det i bitar.

  4. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Grovhacka jordnötterna.

  5. Foto: Per Ranung

    Fat från Sthål.

Grilla gott med Grillboken

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!