Grillad fläskkotlett med jordgubbsketchup och spenatrisoni

Grillad fläskkotlett med jordgubbsketchup och spenatrisoni är riktig sommarmat. Ställ ketchupen i iskallt vatten så kallnar den snabbt.
Foto: Lina Erksson

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter - (à 175 g)
  • 3 dl risoni (barilla)
  • 200 g spenat - färsk

Ketchup (ca 2 dl)

  • 250 g jordgubbar
  • 1 gul lök - liten
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 3 msk strösocker
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ketchup: Ansa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Kärna ur och strimla chilin. Fräs jordgubbar, lök och chili i 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt socker och vinäger och låt puttra utan lock ca 10 min, rör om då och då. Krydda med 3/4 tsk salt och låt ketchupen kallna.

  2. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Lägg 100 g spenat i en bunke och tillsätt 2 msk olja, salt och peppar. Häll på 1 dl av kokvattnet från risonin, mixa slätt. Spola hastigt av risonin med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ­risonin med den gröna såsen och resterande spenatblad. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Skär några snitt i kanterna på kotletterna. Krydda dem med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Grilla kotletterna ca 4 min på varje sida. Servera dem genast med spenat-risoni och jordgubbsketchup

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!