Grillad fläskkotlett med jordgubbsketchup och spenatrisoni
Ingredienser
- 4 fläskkotletter - (à 175 g)
- 3 dl risoni (barilla)
- 200 g spenat - färsk
Ketchup (ca 2 dl)
- 250 g jordgubbar
- 1 gul lök - liten
- 1 röd chili - t ex spansk peppar
- 3 msk strösocker
- 1,5 msk vitvinsvinäger
- olivolja
- salt
- svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Ketchup: Ansa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Kärna ur och strimla chilin. Fräs jordgubbar, lök och chili i 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt socker och vinäger och låt puttra utan lock ca 10 min, rör om då och då. Krydda med 3/4 tsk salt och låt ketchupen kallna.
-
Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Lägg 100 g spenat i en bunke och tillsätt 2 msk olja, salt och peppar. Häll på 1 dl av kokvattnet från risonin, mixa slätt. Spola hastigt av risonin med kallt vatten och låt rinna av. Blanda risonin med den gröna såsen och resterande spenatblad. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
-
Skär några snitt i kanterna på kotletterna. Krydda dem med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Grilla kotletterna ca 4 min på varje sida. Servera dem genast med spenat-risoni och jordgubbsketchup