Grillad fläskkarré

Fläskkarré är optimalt bra att grilla. Servera dem med ugnsstekt potatis, rödlök och äpplen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • kg fläskkarré med ben - skivad
  • 1 tsk svartpeppar - nymald
  • 1,5 tsk salt

Tillbehör

  • 500 g småpotatis
  • 2 msk rapsolja
  • 2 rödlökar
  • 2 äpplen
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 msk honung

Tillbehör

  • crème fraiche
  • dijonsenap

Gör så här

  1. Lägg karréskivorna på ett fat och strö på peppar. Vänta med saltet tills de ska grillas.

  2. Sätt ugnen på 200°. Skrubba potatisarna och dela dem om de är stora. Häll olja i en ugnssäker form eller långpanna. Ställ in den mitt i ugnen ca 1 minut så oljan blir het. Lägg i potatisarna, blanda och stek ca 15 min. Skala löken och skär den i klyftor. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor.

  3. Blanda lök och äpplen med potatisen. Salta och ringla över honung. Stek i ugnen ytterligare ca 10 min.

  4. Salta karréskivorna och hetta upp ett grillgaller eller en grillpanna. Grilla på hög värme ca 2 min på varje sida. Grilla ytterligare ca 5 min på lägre värme så köttet blir genomstekt. Servera med den varma potatisblandningen och crème fraiche smaksatt med senap.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!