Grillad fläskkarré – sliced pork sandwich

Grilla med Jonas Crambys recept på fläskkarré. En helt ny dimension på burgare, galet gott.

Grilla fläskkarré

1. Putsa eventuellt köttet. Strö över rubben och klappa in den i köttet. Låt köttet marinera i kylen ca 3 timmar.

2. Tänd grillen. När värmen i grillen är ca 120 grader strös 1 dl rökspån av hickory eller äpple på kolen. Lägg
köttet på grillen och grilla indirekt till 70 grader innertemperatur, beräkna
ca 4 timmar.

3. Lägg köttet i en aluminiumfolieform och häll över äppeljuicen. Täck med aluminiumfolie och tillaga köttet till 80 graders innertemperatur,
ca 1 ½ timme.

4. Ta köttet från grillen och låt det vila ca 30 min. Häll bort juicen och skär köttet i skivor. Servera med
tillbehören.

 

Dillpickels

15 min + 1 dygn i kylen

Väldigt syrliga gurkor, passar fint till fläskkött.

Gör så här:

Skrubba gurkorna noga i ljummet vatten. Skala vitlöksklyftorna. Lägg gurka, vitlök och dill i väl rengjorda burkar. Koka upp vatten, salt och vinäger. Häll vätskan i burkarna och sätt på locken. Låt svalna. Ställ burkarna i kylen. Gurkan går bra att äta efter 1 dygn.

 

Pickled caramelized onions

15 min

Enkelt och supergott, gör dubbel sats och spara i kylen.

Gör så här:

Skala och skiva löken. Stek den mjuk i smör, ca 10 min. Häll över vinäger och tillsätt socker. Stek ­ytterligare ca 1 minut. Krydda med salt och peppar. Ät direkt eller värm före servering.

 

Relaterade recept:

Cemitas
Kryddmix Magic Dust

Recept från