Grillad fläskkarré med tropiskt fruktsmör

55555

Recept på grillad fläskkarré med tropiskt fruktsmör. Tropiska frukter finns att köpa både i lösvikt och i påse.

För 4 personer:

Ingredienser

4 skivor fläskkarré, (à 125 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Smör:

0,5 dl frukt, torkad tropisk t ex papaya och ananas
0,5 dl citron, pressad
50 g smör, rumsvarmt
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 krm salt

Tillbehör:

600 g färskpotatis, kokt
1 avokado
2 tomater,
1 gul lök, liten
50 g sallad

30 minuter

Grillad fläskkarré med tropiskt fruktsmör – gör så här: 

  1. Smör: Skär stora fruktbitar i mindre tärningar. Lägg tärningarna i citronsaften och låt ligga ca 10 min. Mixa frukten med smör. Kärna ur och finhacka chilin. Rör ner den och salt i smöret.
  2. Kärna ur och skiva avokadon. Skiva tomaterna. Skala och inhacka löken. Blanda ihop sallad och grönsaker.
  3. Grilla karrén ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Trä upp potatisen på spett och grilla dem runt om.
  4. Servera köttet med potatisspett, fruktsmör och sallad.