Grillad fläskkarré med tropiskt fruktsmör

Recept på grillad fläskkarré med tropiskt fruktsmör. Tropiska frukter finns att köpa både i lösvikt och i påse.

Ingredienser

  • 4 skivor fläskkarré - (à 125 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Smör

  • 0,5 dl frukt - torkad tropisk t ex papaya och ananas
  • 0,5 dl citron - pressad
  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • 600 g färskpotatis - kokt
  • 1 avokado
  • 2 tomater
  • 1 gul lök - liten
  • 50 g sallad

Gör så här

  1. Smör: Skär stora fruktbitar i mindre tärningar. Lägg tärningarna i citronsaften och låt ligga ca 10 min. Mixa frukten med smör. Kärna ur och finhacka chilin. Rör ner den och salt i smöret.

  2. Kärna ur och skiva avokadon. Skiva tomaterna. Skala och inhacka löken. Blanda ihop sallad och grönsaker.

  3. Grilla karrén ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Trä upp potatisen på spett och grilla dem runt om.

  4. Servera köttet med potatisspett, fruktsmör och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!