Grillad fläskkarré med tropiskt fruktsmör

Tropiskt fruktsmör med torkad frukt som t ex papaya och ananas ät gott till grillat fläskkött. Tropiska frukter finns att köpa både i lösvikt och i påse.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 mager fläskkarré - skivor à 125 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Smör

  • 0,5 dl tropisk frukt - torkad, t ex papaya och ananas
  • 0,5 dl citronsaft - pressad
  • 30 g smör
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • 600 g färskpotatis - kokt
  • 1 avokado
  • 2 tomater - skivade
  • 1 gul lök - finhackad

Gör så här

  1. Skär stora fruktbitar i mindre tärningar. Lägg frukttärningarna i citronsaften och låt ligga ca 10 minuter. Mixa frukten med smör. Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukten. Rör ner den och salt i smöret. 2.Grilla karrén ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra. Trä upp potatisen på spett och grilla dem runt om. Servera med fruktsmör och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!