Grillad fläskkarré med nudelsallad, ingefärsdressing och cashewnötter

Grillad fläskkarré med nudelsallad, ingefärsdressing och cashewnötter är en mycket bra smakkombinerad rätt.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 800 g fläskkarré
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Kål- och nudelsallad

  • 180 g risnudlar
  • 2 - 3 salladslökar
  • 2 - 3 morötter
  • 1 spetskålshuvud
  • 2 pak choi
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 msk sesamfrön - vita

Ingefärsdressing

  • 1 lime
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk soja - japansk
  • 2 msk rapsolja
  • 1,5 msk ingefära - riven
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk honung

Garnering

  • 0,5 dl cashewnötter - torrostade
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Kål- och nudelsallad: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten. Ansa och strimla salladslöken. Skala morötterna och skär dem i tunna stavar.

  2. Ansa och skär spetskålen i klyftor. Halvera pak choi på längden. Pensla kålen med olja och strö över flingsalt.

  3. Skär karrén i tjocka skivor. Krydda med flingsalt och peppar på båda sidor. Grilla kött och kål indirekt (vid sidan av glöden) tills karrén har 82° innertemperatur och spetskål och pak choi har mjuknat. Låt karrén vila ca 10 min innan den skärs i skivor.

  4. Rosta sesamfröna gyllene på medelvärme i en torr panna.

  5. Ingefärsdressing: Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Skala och riv vitlöken. Blanda samman alla ingredienser.

  6. Lägg nudlar och grönsaker på ett stort fat. Lägg på köttet. Häll över dressingen och toppa med de rostade sesamfröna, torrostade cashewnötter och koriander.

Recept: Anna Wendt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!