Recept: Anna Wendt
Grillad fläskkarré med nudelsallad, ingefärsdressing och cashewnötter
Ingredienser
- 800 g fläskkarré
- 2 tsk flingsalt
- 2 krm svartpeppar - nymald
Kål- och nudelsallad
- 180 g risnudlar
- 2 - 3 salladslökar
- 2 - 3 morötter
- 1 spetskålshuvud
- 2 pak choi
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk flingsalt
- 2 msk sesamfrön - vita
Ingefärsdressing
- 1 lime
- 1 vitlöksklyfta
- 3 msk soja - japansk
- 2 msk rapsolja
- 1,5 msk ingefära - riven
- 1 msk sesamolja
- 1 msk honung
Garnering
- 0,5 dl cashewnötter - torrostade
- 1 kruka koriander
Gör så här
-
Kål- och nudelsallad: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten. Ansa och strimla salladslöken. Skala morötterna och skär dem i tunna stavar.
-
Ansa och skär spetskålen i klyftor. Halvera pak choi på längden. Pensla kålen med olja och strö över flingsalt.
-
Skär karrén i tjocka skivor. Krydda med flingsalt och peppar på båda sidor. Grilla kött och kål indirekt (vid sidan av glöden) tills karrén har 82° innertemperatur och spetskål och pak choi har mjuknat. Låt karrén vila ca 10 min innan den skärs i skivor.
-
Rosta sesamfröna gyllene på medelvärme i en torr panna.
-
Ingefärsdressing: Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Skala och riv vitlöken. Blanda samman alla ingredienser.
-
Lägg nudlar och grönsaker på ett stort fat. Lägg på köttet. Häll över dressingen och toppa med de rostade sesamfröna, torrostade cashewnötter och koriander.