Grillad fläskkarré med ben

Tjocka bitar fläskkarré med ben köper du bäst i manuell köttdisk där de kan såga itu benen från ett stort helt stycke. Tjocka revbensspjäll som är sågade så att de går att skära i bitar blir också bra till det här receptet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg fläskkarré - med ben

Kokning

  • 2 l vatten
  • 1 tsk havssalt - rökt (Santa Maria)
  • 2 tsk kinesisk soja

Till grillning

  • 2 msk rapsolja

Tillbehör

  • 500 g färskpotatis
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk senapsfrö - gult
  • 150 g sockerärter
  • 5 - 6 salladslökar
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skär köttet i 6–8 cm tjocka skivor. Koka upp vatten, rökt salt och soja. Lägg i köttbitarna och koka upp. Skumma ytan noga. Låt köttet sjuda under lock ca 40 min. Låt dem svalna i kokspadet.

  2. Gör bbq-såsen (se separat recept).

  3. Koka potatisarna precis färdiga i lättsaltat vatten. Häll bort kokvattnet och låt dem ånga av.

  4. Strax före servering: Värm potatisen i samma kastrull eller i en stekpanna med olja och senapsfrö på medelvärme ca 2 min. Blanda ner halverade sockerärter och salladslök i bitar och stek ytterligare ca 1 minut. Smaka av med salt.

  5. Ta upp de avsvalnade kött- bitarna. Pensla dem med olja och grilla dem på väl utbrunnen grill tills de får färg på båda sidor och är genomvarma. Servera dem nygrillade med kall bbq-sås samt slungad potatis och sockerärtsblandning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!