00000

Tjocka bitar fläskkarré med ben köper du bäst i manuell köttdisk där de kan såga itu benen från ett stort helt stycke. Tjocka revbensspjäll som är sågade så att de går att skära i bitar blir också bra till det här receptet.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 kg fläskkarré, med ben

Kokning:

2 l vatten
1 tsk havssalt, rökt (Santa Maria)
2 tsk kinesisk soja

Till grillning:

2 msk rapsolja

Tillbehör:

500 g färskpotatis
1 msk rapsolja
2 tsk gult senapsfrö
150 g sockerärter
5-6 salladslökar
1 tsk flingsalt

1. Skär köttet i 6–8 cm tjocka skivor. Koka upp vatten, rökt salt och soja. Lägg i köttbitarna och koka upp. Skumma ytan noga. Låt köttet sjuda under lock ca 40 min. Låt dem svalna i kokspadet.
2. Gör bbq-såsen (se separat recept).
3. Koka potatisarna precis färdiga i lättsaltat vatten. Häll bort kokvattnet och låt dem ånga av.
4. Strax före servering: Värm potatisen i samma kastrull eller i en stekpanna med olja och senapsfrö på medelvärme ca 2 min. Blanda ner halverade sockerärter och salladslök i bitar och stek ytterligare ca 1 minut. Smaka av med salt.
5. Ta upp de avsvalnade kött-
bitarna. Pensla dem med olja och grilla dem på väl utbrunnen grill tills de får färg på båda sidor och är genomvarma. Servera dem nygrillade med kall bbq-sås samt slungad potatis och sockerärtsblandning.