00000

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g fläskfilé
600 g fläskfilé
3 paprikor i olika färger
0,5 msk olja
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
2 avokador
3 msk olja helst olivolja
0,5 citronskal rivet
1 msk citron pressad
1 vitlöksklyfta pressad

Tillbehör:

potatisklyftor eller kokt pasta

30 min

1. Tänd grillen i god tid så att den blir riktigt varm.
2. Skär paprikan i halvor och ta bort kärnorna. Pensla köttet med lite olja och krydda med 1 tsk salt och 1 krm nymald svartpeppar.
3. Dela, skala och kärna ur avokadorna. Skär dem i bitar. Blanda ihop olja, citronskal, citronsaft, vitlök och 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda avokado och dressing.
4. Grilla köttet runt om tills innertemperaturen är 65°. Grilla paprikorna tills de börjar få färg.
5. Låt köttet vila ca 5 minuter. Skär paprikorna i små bitar och blanda ner i dressingen.
6. Skär köttet i skivor och häll över dressingen med grönsakerna.