30 minuter + tid i ugn och på grill
Grillad fläskfilé med mortadella, grillade grönsaker och timjansky – gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Borsta potatisen. Halvera och blanda den med 1 msk olja, salt och peppar. Ugnsbaka potatisen mitt i ugnen ca 20 min.
- Putsa filén från hinnor. Skär ett cm-djupt snitt längs med. Fortsätt snittet som en spiral in i köttet så att filén kan vikas ut plant. Lägg över plastfolie och banka lätt ut till en jämn platta. Täck köttet med mortadella och droppa över tryffelolja.
- Rulla ihop till en fast rulle och fäst med tandpetare.
- Grönsaker: Skiva zucchinin. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och halvera löken. Blanda grönsakerna med 1 msk olja.
- Sky: Repa timjanen. Skala och skiva vitlöken. Lägg timjan och vitlök i en kastrull och tillsätt grädde, vatten och buljongtärning. Låt koka upp. Red skyn med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten.
- Salta, peppra och grilla köttet och grönsakerna när grillen uppnått rätt temperatur. När filén har fått fin färg lindas den in i aluminiumfolie och får ligga kvar på grillen tills innertemperaturen är 68°. Totala grilltiden blir 15–20 min.
- Låt köttet vila 10–15 min medan grönsakerna grillas färdigt. Blanda de grillade grönsakerna med den ugnsbakade potatisen, tomater och oliver.
- Skär filén i bitar och servera den med tillbehören.