Grillad fläskfilé med blue cheese – gör så här:
- Potatis och rödbetsallad: Skölj och borsta potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Ansa och koka rödbetorna i vatten ca 20 min, tills de är mjuka.
- Skär baconet i små bitar. Stek det knaprigt i stekpannan. Låt det rinna av på hushållspapper.
- Blanda ingredienserna till dressingen och häll den över potatisen. Rosta valnötterna i torr stekpanna ca 3 min.
- Mixa blåmögelosten med mjölk till en slät sås.
- Putsa köttet från hinnor och fett. Strö på salt och peppar. Grilla det runt om över glöd ca 20 min, tills innertemperaturen är 68°. Låt vila ca 15 min innan det skivas upp och serveras.
- Skiva rödbetorna. Blanda potatis, valnötter och sallad i en stor skål. Smula över ost. Lägg på rödbetor. Strö över bacon.
- Servera salladen och såsen till köttet.
Självklart funkar det att grilla fläskfilén i ugnen!
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!