30 minuter + tid i ugn
Grillad flankstek med choronsmör och zucchinigratäng – gör så här:
- Gratäng: Sätt ugnen på 225°. Ansa och skär zucchinin i ca 1- cm tjocka skivor. Skär tomaterna i skivor. Skala och skiva vitlöken. Hacka timjanen, spara lite till garnering.
- Lägg vitlöken i botten på en ugnssäker form. Varva zucchini, tomater, timjan, oliver, salt och peppar ovanpå. Smula över brödet i grova bitar och ringla över olja. Gratinera mitt i ugnen ca 40 min, täck formen med bakplåtspapper om den ser ut att få för mycket färg.
- Smör: Skala och finhacka löken. Fräs den i 1 msk smör ca 2 min. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll på vinäger och tillsätt dragon. Krydda med salt, socker och peppar. Låt svalna.
- Vispa 100 g smör riktigt luftigt med elvisp. Tillsätt lök- och tomatblandningen och vispa till ett luftigt smör. Förvara smöret i rumstemperatur fram till servering.
- Gnid in köttet med olja och krydda det med salt och peppar. Grilla köttet på utegrill eller i grillpanna ca 5 min på varje sida. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs i skivor.
- Servera köttet med choronsmör och gratäng och garnera med den sparade timjanen.