00000

Se detta som ett inspirerande förslag på vad som kan mixas på grillen. Välj det som finns och det ni gillar bäst. Fisk som grillas bör vara fast, som t ex gös, abborre och havsabborre.

För 6 personer:

Ingredienser

3 humrar, små
12 musslor i sitt skal, kokta gröna
12 baby octopus
600 g havsabborrfilé, med skinn
600 g kungskrabbeben
6 pilgrimsmusslor
1 zucchini, stor (ca 500 g)
3 majskolvar, färska

Till pensling:

1 dl rapsolja
0,5 dl olivolja
1 msk soja, japansk
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

rucolapesto, se recept
persikosalsa, se recept

Grillad fisk och skaldjur – gör så här:

 

  1. Klyv humrarna och plocka bort magsäcken och den mörka tarmen. Lägg hummerhalvorna på ett fat med köttsidan upp. Lägg upp de kokta musslorna så att var och en ligger i en skalhalva.
  2. Lägg bläckfiskarna i en skål. Skär fiskfilén i portionsstora bitar och lägg på fat.  Dela krabbenen i 6 lika stora delar. Klipp eller skär en skåra i varje benbit. Lägg pilgrimsmusslorna bredvid.
  3. Skölj och skär zucchinin i  1/2 cm sneda skivor. Dra bort lite av blasten på majskolvarna så att halva kolven kommer fram.
  4. Blanda samman ingredienserna till penslingen. Droppa eller pensla skaldjur, fisk och grönsaker och lägg på väl utbrunnen grill med hög värme. Lägg hummer och musslor först med köttsidan ner några minuter, därefter kan de vändas.
  5. Grilla allting ca 5 min. Majskolvarna kan behöva några minuter extra. Servera allt nygrillat med rucolapesto och persikosalsa
Fler recept med: Fisk, Gourmet och lyx, Grilla, Skaldjur