En enkel rätt som går snabbt att laga om du har ett gäng färdigkokta färskpotatisar i kylen. Salladen blir vackrast om dressingen hälls på inför serveringen, men enklast är det att ha den klar i sin burk.

För 6 person(er)

Ingredienser

Potatiskok

1,2 kg färsk potatis
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor krossade
2 lagerblad
1 knippe blandade färska kryddor
600 g lövbiff
200 g halloumiost
2 msk olivolja
500 g haricots verts
200 g sockerärter
200 g sparris
2 salladslökar
200 g halloumiost

Vinägrett

1 msk vinäger
3 msk olivolja
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

1. Koka upp vatten, salt, vitlök, lagerblad och kryddgrönt. Lägg i potatis och låt sjuda ca 15 min eller tills potatisarna är mjuka.
Häll av vattnet och låt dem kallna. Trä på spett.
2. Dela de tunna köttskivorna 2-3 gånger på längden, ca 2 cm breda.
Trä upp remsorna på spett och pensla dem med olja. Lägg spetten i en burk och ställ kallt.
3. Koka upp lättsaltat vatten i en vid gryta eller traktörpanna. Förväll haricots verts 3-5 min. Ta upp med hålslev och lägg i kallt vatten.
Förväll sparris i samma vatten 2 min, lägg ner sockerärterna, koka upp och slå av vattnet. Kyl i kallt vatten. Blanda bönor, sparris och sockerärter, lägg i burk eller påse. Förvara kallt.
4. Blanda vinäger, olja, salt och peppar. Häll i en liten burk eller blanda direkt med den gröna bönsalladen.
5. Skiva halloumiosten, pensla med olja och lägg i burk eller påse.
6. Grillning: Tänd 2-3 engångsgrillar. När kolen glöder grilla potatisspetten 3-4 min på var sida, vänd dem ofta, halloumiosten 1-2 min på var sida, passa så att den inte fastnar. Lövbiffspetten grillas 1-2 min på var sida, salta och peppra under tiden. Servera genast med bönsallad och dipsås (se separat recept).

Fler recept med: Övrigt