Grillad fänkål med ljummen linssallad och chèvrefärskost

Grillade fänkålsklyftor med ljummen linssallad och chèvrefärskost är gott som det är, och även till grillad fisk och lamm. Hittar du inte färskost med chèvresmak så mosa lite chèvre och blanda med naturell färskost.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 fänkålsstånd
  • 1 vitlök - hel, färsk
  • 2 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Linssallad

  • 2 dl belugalinser
  • 4 dl vatten
  • 0,5 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 2 salladslökar
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl bladpersilja

Tillbehör

  • 100 g färskost - med chèvresmak (Crème bonjour)

Garnering

  • bladpersilja

Gör så här

  1. Linssallad: Skölj linserna i kallt vatten. Koka dem mjuka i vatten med 1/2 tsk salt ca 25 min. Ansa och strimla salladslöken. Blanda ner löken i linserna.  Tillsätt olja och vinäger. Blanda i persilja. Krydda med 1/2 tsk salt. Låt svalna.

  2. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Ansa och skär löken i fjärdedelar. Halvera tomaterna. Pensla grönsakerna med olja och krydda med salt och peppar.

  3. Grilla fänkål och vitlök indirekt (vid sidan av glöden) ca 15 min. Grilla tomaterna direkt ca 1 minut på varje sida.

  4. Lägg linssalladen på ett fat. Lägg på grönsakerna och klicka på osten. Garnera med persilja och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!