Grillad entrecôte med salsa verde – gör så här:
- Peppra köttskivorna och låt dem bli rumsvarma. Lägg träspetten i blöt i vatten. Tänd grillen och låt den brinna ut till en jämn och het glöd.
- Salsa verde: Skala och finhacka vitlök och schalottenlök, finhacka sardellerna. Lägg det i en mortel och mosa ihop med vinäger och senap.
- Finhacka persilja och basilika. Blanda ner. Mosa lite med mortelstöten. För den som vill ha en slätare sås går det bra att mixa såsen med mixerstav.
- Tillsätt oljan lite i taget och blanda ner kapris. Smaka av med peppar. Förvara salsan svalt.
- Trä upp potatis och tomater på 8 spett. Pensla spetten med olja och grilla dem ca 1 minut på varje sida, tills de är varma och har fått fin färg.
- Pensla grillgallret med olja. Salta köttskivorna. Grilla dem på hög värme ca 1 minut på varje sida. Grilla högre upp från värmen och något längre tid för en genomstekt köttbit. Servera genast med tillbehören.