4.44.44.44.44.4

Grillad entrecôte med pecorinoklick som innehåller breoliv vilket är en bredbar olivolja som finns i mejerihyllan. Låt klicken smälta över det grillade.

För 2 personer:

Ingredienser

2 skivor entrecôte, (à 150 g)
2 gemsallad
1 avokado
10 gröna sparrisar
1 citron
2 msk olivolja
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Pecorinoklick:

50 g Breoliv, (Zeta)
1 dl pecorinoost, riven
1 vitlöksklyfta, liten, pressad
1 krm svartpeppar, nymald

20 minuter

Grillad entrecôte med pecorinoklick – gör så här:

  1. Dela gemsalladen. Dela och kärna ur avokadon. Bryt av och kasta bort det nedersta på sparrisen. Halvera citronen.
  2. Blanda Breoliv med pecorino, vitlök och peppar.
  3. Ringla olja över kött och grönsaker. Strö på salt och peppar. Grilla grönsakerna ca 3 min runt om i grillpanna. Grilla citronen. Grilla köttet ca 3 min på varje sida.
  4. Skär köttet i skivor och servera med pecorinoklick och grönsaker. Pressa över citronsaft.