55555

Grillad entrecôte med citron- och persiljesmör blir saftigt och gott. Ta fram entrecôten och låt den bli rumsvarm före grillning för bästa resultat.

För 8 personer:

Ingredienser

1 kilo entrecôte, i bit
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald

Smör:

200 g smör, rumsvarmt
0,5 dl persilja, finhackad 
2 msk citronskal, rivet
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

örter, t ex timjan

15 minuter + tid på grillen

Grillad entrecôte med citron- och persiljesmör – gör så här:

  1.  Ta fram entrecôten och låt den bli rumstempererad. Skär den i tjocka skivor, 3–4 cm vardera.
  2. Smör: Blanda smöret med persilja och citronskal. Krydda med salt och peppar. Rulla in smöret i plastfolie, lägg det i kyl eller frys ca 1 timme. Skär smöret i skivor.
  3. Grilla köttskivorna tills innertemperaturen är 56–58°. Krydda med salt och peppar på båda sidor. Låt köttet vila ca 5 min och skär det sedan i skivor.
  4. Lägg köttet på en skärbräda , lägg på lite av kryddsmöret så att det smälter över köttet. Garnera med örter. Servera med resten av smöret.