00000

Såsen kan serveras både varm och kall till det grillade köttet.

För 4 personer

Ingredienser

4 entrecôte skivor
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Bloody Mary-sås

1 rödlök liten
0,5 msk olivolja
1 burk hela tomater
1,5 msk limesaft pressad
2 msk vodka
0,75 msk worcestersås
0,5 tsk herbamaresalt
0,5 tsk tabasco
1 krm salt

Potatis

1 kg färskpotatis
6 lök färska
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 msk olivolja

Tillbehör

1 pkt sallad med stjälkselleri blandad

Grillad entrecôte med Bloody Mary-sås

 

1. Sås: Skala och finhacka rödlöken. Fräs den i olja 1–2 min. Tillsätt tomater med spad. Låt koka ihop. Mixa såsen slät. Tillsätt limesaft, vodka, worcestersås, herbamaresalt, tabasco och salt. Smaka av.
2. Potatisspett: Lägg grillspetten i kallt vatten. Borsta potatisen väl. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Ansa och koka löken nästan mjuk. Varva potatis och lök på spett, krydda med salt och peppar. Ringla över olivolja. Grilla ca 2 min runt om.
3. Strö salt och peppar på köttet. Grilla det 2–3 min på varje sida.
4. Servera köttet nygrillat med potatisspett, sås och sallad.