Om du inte vill grilla så stek kycklingen i mitten av ugnen på 200° i 40 minuter till en innertemperatur av 80°.

För 4 personer

Ingredienser

1 kyckling hel
0,5 kruka timjan
1 citron
2 msk rapsolja kallpressad
3 msk flingsalt
2 krm svartpeppar nymald

Primörsallad:

1 knippe morötter späda
150 g sockerärter
1 knippa rädisor
1 knippa lök färsk
1 gurka

Sås:

150 g smör
3 msk soja japansk
1,5 msk citron pressad
1 tsk tryffelolja

Garnering:

timjan

Grillad citronkyckling med primörsallad och tryffelsky

 

1. Stycka kycklingen i grova bitar.
2. Plocka timjanen grovt. Skiva citronen. Tryck in citronskivor och timjan lite här och var under kycklingköttet. Salta och peppra.
3. Ansa grönsakerna. Koka morötter och sockerärter hastigt och lägg sedan ner i iskallt vatten. Ta bort blasten på rädisorna. Kärna ur och skär gurkan i mindre bitar, finstrimla löken. Blanda grönsakerna.
4. Sås: Smält smöret och låt det bli nötbrunt. Blanda med soja, citronsaft och tryffelolja. Värm och vänd ner med primörerna strax före servering.
5. Grilla kycklingen 30-40 min, till en innertemperatur på 80°. Servera med primörsallad. Garnera med timjan.