55555

Skär zucchinin i 1/2 cm tunna skivor. Om skivorna skärs tunnare går de lätt sönder vid grillning.

För 12 pers på buffé

Ingredienser

2 zucchini, (à 400 g)
3 krm salt
2 + 2 msk olivolja
1 msk dragon, hackad
1 citron

Fyllning:

3 skivor formfranska, (fryst)
3 tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 msk citron, pressad
1 msk oregano, hackad
2 tsk timjan, hackad
0,5 tsk salt

40 minuter

Grillad citron- och dragonmarinerad zucchini fylld med tomat och örter – gör så här:

 

  1. Dela zucchinin på mitten. Skär delarna längs med i 1/2 cm tunna skivor. Salta skivorna och låt stå ca 15 min.
  2. Blanda 2 msk olja och dragon. Skölj citronen i ljummet vatten och riv skalet. Blanda ner skalet i oljan.
  3. Torka zucchiniskivorna med hushållspapper. Pensla skivorna med 2 msk olja och grilla dem i grillpanna ca 1 minut på varje sida. Häll över dragon- och citronoljan.
  4. Riv det frysta brödet. Skär tomaterna i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Tillsätt tomattärningarna och koka kraftigt ca 3 min. Blanda i det rivna brödet, citronsaft, örter och salt. Låt kompotten svalna.
  5. Fördela kompotten på zucchiniskivorna och rulla ihop dem.