Grillad chorizo med avokado och majssalsa

Recept på grillad chorizo med avokado och majssalsa. Tortillabröd är perfekt paket till den grillade korven och salsan.

För 4 personer

Ingredienser

4 chorizokorvar
2 avokador
1 msk lime pressad
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
4 tortillabröd (18 cm i diameter)

Salsa:

1 burk majs (300 g)
2 tomater
1 röd chili t ex spansk peppar
1 msk lime pressad
1 msk olivolja
2 krm salt

Tillbehör:

0,5 kruka koriander

25 minuter

Grillad chorizo med avokado och majssalsa – gör så här:

  1. Salsa: Låt majsen rinna av. Skär tomaterna i små tärningar. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda majsen med tomat, chili, limesaft och olja. Krydda med salt.
  2. Halvera, kärna ur och gröp ut fruktköttet ur avokadorna. Mosa det med en gaffel tillsammans med limesaften. Krydda med salt och peppar.
  3. Skär ett par snitt i korven och grilla den runt om ca 5 min. Bred avokadokräm på tortillabröden. Lägg på korv och majssalsa. Vik ihop bröden till wraps och toppa med koriander. 

 

Fler recept med: Grilla, Korv och chark, Övrigt