Grillad chilikryddad fläskfilé

När det kommer många gäster är det bra att försteka fläskfilén i ugnen innan den grillas. Den kan göras redan dagen före servering.

Grillad chilikryddad fläskfilé

 

1. Putsa filéerna fria från hinnor och senor. Skär ett snitt i mitten på varje filé, längs med men inte helt igenom. Platta till filéerna. Dela varje filé i långa strimlor, 4-5 av varje filé. Dela de långa bitarna på hälften.
2. Häll ut chiliblandningen på en stor tallrik och vänd filébitarna i blandningen, skaka av så att det inte blir för mycket på varje bit.
3. Lägg bitarna vart efter i långpannor. Strö över flingsalt och förstek i 150° i ca 15 min. Låt kallna och förvara i kylen till det är dags att grilla.
4. Ta fram köttet 1 timme före grillning. Hetta upp grillen och grilla köttet så att det får fin färg.

Recept från