00000

En spännande kombination med krämig chèvre, knapriga nötter och citronfrisk sirap. Sirapen är också god att ringla över glass.

För 6 personer

Ingredienser

6 bröd, skivor vitt
2 msk smör
300 g chèvreost
150 g nötter, blandade rostade t ex cashew-, pinje-och pistaschenötter

Citron- och farinsockersirap:

4 citroner
3,75 dl farinsocker

Garnering:

sockerärter, strimlade

Chèvretoast – gör så här:

  1. Sirap: Skölj citronerna i ljummet vatten. Skär skalet av en citron i tunna remsor. Pressa saften ur alla citroner och mät till 2 1/2 dl.
  2. Häll citronsaften i en kastrull och tillsätt citronskal och farinsocker. Rör tills sockret lösts upp. Låt sirapen koka upp. Skumma väl och låt sjuda sakta ca 20 min, tills den blir simmig.
  3. Häll upp sirapen i en väl rengjord glasburk och låt den svalna.
  4. Sätt ugnen på 225°. Kantskär brödskivorna och bre dem med smör.
  5. Skär chèvreosten i skivor och lägg dem på bröden. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
  6. Gratinera toasten mitt i ugnen ca 10 min. Strö över nötter, ringla på sirap, garnera med sockerärter och servera.
Fler recept med: Buffémat, Förrätter, Smårätter