Grillad chèvretoast med rostade nötter och citron- och farinsockersirap

Grillad chèvretoast med rostade nötter och citron- och farinsockersirap

 

1. Sirap: Skölj citronerna i ljummet vatten. Skär skalet av en citron i tunna remsor. Pressa saften ur alla citroner och mät till 2 1/2 dl.
2. Häll citronsaften i en kastrull och tillsätt citronskal och farinsocker. Rör tills sockret lösts upp. Låt sirapen koka upp. Skumma väl och låt sjuda sakta ca 20 min, tills den blir simmig.
3. Häll upp sirapen i en väl rengjord glasburk och låt den svalna
4. Sätt ugnen på 225°. Kantskär brödskivorna och bre dem med smör.
5. Skär chèvreosten i skivor och lägg dem på bröden. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
6. Gratinera toasten mitt i ugnen ca 10 min. Strö över nötter, ringla på sirap, garnera med sockerärter och servera.

Recept från