Grillad blomkål och gemsallad med citron och ingefära

00000

Recept på grillad blomkål och gemsallad med citron och ingefära. Grilla blomkålen på indirekt värme, vid sidan av glöden, så att den blir mjuk men inte bränd.

För 10 personer:

Ingredienser

1 blomkålshuvuden, stort eller 2 små 
5 gemsallad

Citron- och ingefärsdressing:

0,75 dl olivolja
2 msk ingefära, finriven
1 msk gurkmeja, mald
2 tsk flingsalt

40 minuter

Grillad blomkål och gemsallad med citron och ingefära — gör så här:

  1. Skär blomkålen i tjocka klyftor, ca 1 ½ cm. Halvera salladshuvudena på längden.
  2. Dressing: Blanda oljan med ingefära, gurkmeja och salt.
  3. Grilla blomkål och gemsallad tills de har fin färg och börjar bli mjuka. Pensla över dressingen och servera.
Fler recept med: Buffémat, Grilla, Grönsaker, Övrigt