00000

Om du vill göra egen smaksatt crème fraiche: Ugnsbaka fem halverade vitlöksklyftor tillsammans med potatisen i ugnen, skala och blanda ner i 2 dl crème fraiche med 1 msk hackad timjan, salt och peppar. Grilla köttet ute eller i grillpanna!

För 4 personer

Ingredienser

Grillad biff

4 utskurna biffar (à 125 g)
800 g potatis, gärna färsk
1 msk + 1 msk olivolja
1 tsk + 1/2 tsk + 1 tsk salt
1 knippa grön sparris (250 g)
4 tomater
1 krm + 1 krm nymald svartpeppar
100 g rucola
2 dl crème fraiche smaksatt med rostad vitlök och timjan, Arla

30 min

Grillad biff med vitlökscrème fraiche och rostad potatis

 

1. Sätt ugnen på 250 grader. Skrapa och halvera potatisen. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.

2. Ansa och bryt av den nedre delen på sparrisen. Halvera tomaterna. Pensla grönsakerna med 1 msk olja och strö över 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

3. Krydda köttet med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Grilla sparris och tomater ca 5 min runt om.

4. Grilla biffarna ca 2 min på varje sida. Servera dem med potatis, grillade tomater, sparris och crème fraiche.