00000

Recept på grillad biff med avokadosallad. Välj gärna hängmörat kött, det smakar mest. Se till att det är rumstempererat innan det läggs på grillen, eller i grillpannan.

För 4 personer

Ingredienser

4 biffar utskurna (à 150 g)
3 msk soja japansk
1 msk honung
1 msk rödvinsvinäger
0,5 tsk svartpeppar nymald
1 tsk salt

Sallad:

1 bacon (140 g) paket
4 avokador
3 msk lök rostad
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 körsbärstomater ask (250 g)
1 mâchesallad ask (80 g)
1 romansallad

Senapssås:

2 dl crème fraiche lätt
2 msk dijonsenap
1 msk honung
0,5 tsk salt

Tillbehör:

baugette

Grillad biff med avokadosallad

 

  1. Blanda soja, honung, vinäger och peppar. Pensla biffarna med blandningen och låt dem ligga i rumstemperatur ca 30 min.
  2. Strimla baconet och knaperstek det. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Skala, kärna ur och skär avokadorna i stora tärningar. Blanda den rostade löken med olja, vinäger, salt och peppar. Blanda dressingen med avokadon. Vänd ner bacon, tomater och sallad.
  4. Rör ihop ingredienserna till senapssåsen.
  5. Grilla biffarna på utegrill eller i grillpanna ca 2 min på varje sida. Krydda med salt.
  6. Servera den nygrillade biffen med sallad, sås och baguette.