Grillad aubergine, salladslök och avokado

Grillad aubergine, salladslök och avokado är gott och grönt från grillen. Används en vanlig aubergine ska den skäras i skivor före grillning. Här har den smala varianten perlina grillats.
Frida Ronge
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 auberginer - perlina, eller 1 vanlig
  • 5 salladslökar
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk salt - + 1 krm + 0,5 tsk
  • 1 msk citronskal - rivet
  • 1 msk citron - pressad + 0,5 msk
  • 1 avokado

Gör så här

  1. Gnid in aubergine och salladslök med olja. Skala och halvera vitlöksklyftorna. Tryck in klyftorna i auberginen. Grilla auberginen tills den blir mjuk, ca 10 min. Eventuellt behöver auberginen läggas på aluminiumfolie så att den inte blir bränd. Krydda med 1/2 tsk salt.

  2. Grilla salladslöken runt om ca 5 min. Strö över 1/2 tsk salt och citronskal. Häll över 1 msk citronsaft.

  3. Halvera avokadon och ta bort kärnan. Grilla avokadon med fruktköttet mot gallret och skalet på. Gröp ut fruktköttet med en sked. Krydda med 1 krm salt och häll över 1/2 msk citronsaft.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!