00000

Grillad aubergine, salladslök och avokado är gott och grönt från grillen. Används en vanlig aubergine ska den skäras i skivor före grillning. Här har den smala varianten perlina grillats.

För 4 personer:

Ingredienser

4 auberginer, perlina, eller 1 vanlig
5 salladslökar
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
0,5 + 0,5 tsk salt, + 1 krm
1 msk citronskal, rivet
1 + 0,5 msk citron, pressad
1 avokado

15 minuter + 10 minuter på grillen

Grillad aubergine, salladslök och avokado – gör så här:

  1. Gnid in aubergine och salladslök med olja. Skala och halvera vitlöksklyftorna. Tryck in klyftorna i auberginen. Grilla auberginen tills den blir mjuk, ca 10 min. Eventuellt behöver auberginen läggas på aluminiumfolie så att den inte blir bränd. Krydda med 1/2 tsk salt.
  2. Grilla salladslöken runt om ca 5 min. Strö över 1/2 tsk salt och citronskal. Häll över 1 msk citronsaft.
  3. Halvera avokadon och ta bort kärnan. Grilla avokadon med fruktköttet mot gallret och skalet på. Gröp ut fruktköttet med en sked. Krydda med 1 krm salt och häll över 1/2 msk citronsaft.
Fler recept med: Grilla