Grillad aubergine med sesamdressing

Recept på grillad aubergine med sesamdressing. Mjukt grillad aubergine som får en god rökig smak. Var inte rädd för att ge den mycket färg. Har man ingen grill kan den rostas i ugnen. 
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 1 tsk salt

Dressing

  • 3 msk soja - japansk
  • 1,5 msk sesamfrön - rostade
  • 1 msk mirin (söt matlagningssake)
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk ingefära - finriven, färsk
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Skär auberginen i klyftor och gnid in dem med salt. Låt ligga ca 15 min. 

  2. Grilla aubergineklyftorna runt om tills de fått rejält med färg och är genommjuka. 

  3. Dressing: Mixa soja, sesamfrön, mirin, risvinäger, rapsolja, ingefära och sesamolja till en dressing. 

  4. Ringla dressingen över auberginen och servera den ljummen eller kall. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!