Grillad ananas med kokos- och limeströssel

Grillad ananas med kokos- och limeströssel är en oslagbara kombo. Bjud frisk yoghurtglass till.
Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1 ananas
  • 1 lime
  • 3 msk kokos - riven
  • 1 msk rårössocker

Tillbehör

  • yoghurtglass med citron - eller vaniljglass

Garnering

  • 4 körsbär

Gör så här

  1. Skär bort skalet från ananasen. Halvera den och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i kuber, ca 3 x 3 cm.

  2. Grilla kuberna hastigt runt om och lägg upp i en form.

  3. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda med kokos och socker. Strö sockret över ananasen och skaka om.

  4. Fördela ananaskuberna i höga glas eller skålar. Klicka på glass och garnera med körsbär. Servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!