3.93.93.93.93.9

Torsk och trädgårdsgrönsaker i foliepaket är praktiskt att grilla. Bänka gästerna vid bordet och låt dem vänta på fiskpaketen. De ska serveras rykande heta.

För 8 personer:

Ingredienser

8 bitar torskrygg, (à 125 g)
2 fänkålsstånd
4 knipplökar
4 primörmorötter
1 zucchini
4 mangoldstjälkar
4 vitlöksklyftor
16 körsbärstomater
16 färskpotatisar, små, kokta
2,5 dl vitt vin, torrt
200 g smör
8 kvistar basilika
8 kvistar timjan
4 kvistar dill
2 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

30 minuter

Grilla torsk och grönsaker i foliepaket – gör så här:

  1. Ansa och strimla fänkål och lök. Skrapa och halvera morötterna. Halvera zucchinin och skär den i skivor. Ansa och grovstrimla mangolden. Skala och skiva vitlöken tunt.
  2. Lägg ut åtta bitar aluminiumfolieark med en bit bakplåtspapper ovanpå. Lägg på fisken och fördela grönsaker och potatis ovanpå.
  3. Vik upp folie och bakplåtspapper och forma så de blir öppna ­paket. Häll på vinet och fördela smör, örter, salt och peppar över fisk och grönsaker
  4. Grilla paketen direkt över glöden ca 10 min. Ät direkt, gärna med bröd.

Grilla gott med Grillboken

Bli experten vid grillen – köp vår populära grill-bok till extrapris för dig som är prenumerant.

grillboken