Grilla torsk och grönsaker i foliepaket

Torsk och trädgårdsgrönsaker i foliepaket är praktiskt att grilla. Bänka gästerna vid bordet och låt dem vänta på fiskpaketen. De ska serveras rykande heta.
Carina Brydling
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 8 bitar torskrygg - (à 125 g)
  • 2 fänkålsstånd
  • 4 knipplökar
  • 4 primörmorötter
  • 1 zucchini
  • 4 mangoldstjälkar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 16 körsbärstomater
  • 16 färskpotatisar - små, kokta
  • 2.5 dl vitt vin - torrt
  • 200 g smör
  • 8 kvistar basilika
  • 8 kvistar timjan
  • 4 kvistar dill
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ansa och strimla fänkål och lök. Skrapa och halvera morötterna. Halvera zucchinin och skär den i skivor. Ansa och grovstrimla mangolden. Skala och skiva vitlöken tunt.

  2. Lägg ut åtta bitar aluminiumfolieark med en bit bakplåtspapper ovanpå. Lägg på fisken och fördela grönsaker och potatis ovanpå.

  3. Vik upp folie och bakplåtspapper och forma så de blir öppna ­paket. Häll på vinet och fördela smör, örter, salt och peppar över fisk och grönsaker

  4. Grilla paketen direkt över glöden ca 10 min. Ät direkt, gärna med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!