I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

00000

Grilla en saftig kycklingfilé med en krispigt god caesarsallad till. Både nyttigt och läckert på samma gång!

För 4

Ingredienser

Citron & råsockerglaze

500 g kycklingfilé
3 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
1 msk citron, saft & rivet skal
2 msk råsocker
1 tsk pepparmix
2 msk sweet chilisås

Caesardressing

2 st äggulor
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 tsk citron, färskpressad
1 tsk dijonsenap
3 msk parmesanost
1 st sardellfilé
1 dl rapsolja
1,5 tsk Bong Touch of Taste Grönsaksfond

GÖR SÅ HÄR:

GLAZE

  1. Blanda alla ingredienser till glazen i en skål och vispa tills det har en slät konsistens.
  2. Grilla kycklingen och pensla med glazen (2-3 gånger) under grillningen. Tänk på att inte grilla på för hög värme då kyckling behöver lite längre tid för att bli genomstekt.

CEASARDRESSING

  1. Mixa ihop äggulor, citronsaft, vitlök och senap med en stavmixer.
  2. Tillsätt oljan i en fin stråle under kraftig omrörning till en slät majonnäs.
  3. Smaka av med grönsaksfond, finhackade sardellfiléer och finriven parmesanost.
  4. Blanda dressingen med grovskuren, sköljd romansallad. Salta & peppra.
  5. Servera till den grillade kycklingen.

Brödkrutonger passar utmärkt som tillbehör.