Griljering av julskinka

Griljera skinkan precis före servering, då blir den frasig och vacker. Panko är ett sprött ströbröd som finns i asiatiska hyllan i de flesta livsmedelsbutiker.
Allt om Mat
Foto: Per Ranung

Julskinka

  • 1 julskinka - kokt, (ca 3 kg)

Griljering

  • 3 msk colman's senapspulver
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 msk honung
  • 1 krm salt
  • 1 äggula
  • 0,5 dl kavring - riven
  • 0,5 dl panko
  • 1 tsk rosépeppar
  • 6 lagerblad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär ev bort svål och fett från skinkan.

  2. Blanda senapspulver, grädde, honung, salt och äggula. Häll senapsblandningen över skinkan.

  3. Strö över kavring och panko. Garnera med rosépeppar och lagerblad.

  4. Griljera skinkan mitt i ugnen 10–15 min. Låt svalna.

Tips! Du kan också griljera julskinka med panko och ingefära:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!