55555

Griljerad skinka utan gluten kan göras med ströbröd om man hellre vill ha det.

För 1 skinka:

Ingredienser

1 julskinka, kokt (ca 3 kilo)
0,5 dl pistaschnötter, skalade
2 msk senap, sötstark
1 msk dijonsenap
1 krm svartpeppar, nymald
2 tsk majsstärkelse, Maizena
1 ägg, litet
1 dl mandelmjöl
1 msk apelsinskal, finrivet

10 minuter + 15 minuter i ugn

Griljerad skinka utan gluten – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Krossa nötterna. Blanda alla ingredienser till griljeringen utom mandelmjöl och apelsinskal.
  2. Lägg skinkan i en ugnssäker form och bred ut griljeringen på och runt om skinkan. Blanda mandelmjöl och apelsinskal och strö över skinkan.
  3. Griljera skinkan mitt i ugnen 15–20 min. Låt kallna. Servera gärna med chilisenap
    glutenfri-julskinka

    Foto: Stefan Wettainen

Fler recept med: Fläskkött, Jul, Kött