55555

Griljerad skinka utan gluten kan göras med ströbröd om man hellre vill ha det.

För 1 skinka:

Ingredienser

1 julskinka, kokt (ca 3 kilo)
0,5 dl pistaschnötter, skalade
2 msk senap, sötstark
1 msk dijonsenap
1 krm svartpeppar, nymald
2 tsk majsstärkelse, Maizena
1 ägg, litet
1 dl mandelmjöl
1 msk apelsinskal, finrivet

10 minuter + 15 minuter i ugn

Griljerad skinka utan gluten – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Krossa nötterna. Blanda alla ingredienser till griljeringen utom mandelmjöl och apelsinskal.
  2. Lägg skinkan i en ugnssäker form och bred ut griljeringen på och runt om skinkan. Blanda mandelmjöl och apelsinskal och strö över skinkan.
  3. Griljera skinkan mitt i ugnen 15–20 min. Låt kallna. Servera gärna med chilisenap
    glutenfri-julskinka

    Foto: Stefan Wettainen

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Genom att klicka på "prenumerera" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Tack! Din mejladress är nu registrerad.

Oj då, något gick fel! Försök igen senare eller kontakta webbredaktören om problemet kvarstår.

Fler recept med: Fläskkött, Jul, Kött