4.44.44.44.44.4

Muskovadosockret ger griljeringen en djupare och knäckigare smak. Välj din favoritsenap, helst inte för söt. Jättegod griljering till julskinka.

För 1 julskinka

Ingredienser

Griljering

1 julskinka, färdigkokt (ca 3 kilo)
2 äggulor
1 dl senap
0,5 dl muskovadosocker, mörkt
1 dl ljust bröd, dagsgammalt, rivet

5 minuter + 10 minuter i ugn

Griljerad julskinka med muskovado –  gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Ta bort nätet och svålen från skinkan. Lägg skinkan i en ugnssäker form.
  2. Blanda äggulor, senap och socker.
  3. Bred blandningen över skinkan. Strö på rivet bröd. Sätt in skinkan mitt i ugnen. Griljera 10–15 min, tills den fått fin färg.
Fler recept med: Fläskkött, Jul, Svenskt