00000

Muskovadosockret ger griljeringen en lite annorlunda sötma. Välj din favorit-senap, helst inte för söt. Jättegod griljering till julskinka.

För 1 julskinka

Ingredienser

Griljering

1 rimmad julskinka (ca 3 kilo)
2 äggulor
1 dl senap
1/2 dl mörkt muskovadosocker
1 dl rivet dagsgammalt ljust bröd

10 min+41/2 timmar i ugn+10 min griljering

Griljerad skinka med muskovado –  gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°. Spola av skinkan med kallt vatten och torka den med hushållspapper. Lägg skinkan med svålen upp i en ugnssäker form. Sätt in en kötttermometer.
  2. Ugnsbaka skinkan tills innertemperaturen är 75°, ca 4 1/2 timme. Låt svalna. Ta bort nätet och skär bort svålen.
  3. Höj ugnstemperaturen till 250°.  Blanda äggulor, senap och socker.
  4. Bred blandningen över skinkan. Strö på rivet bröd. Sätt in skinkan mitt i ugnen. Griljera 10–15 min, tills den fått fin färg.