4.34.34.34.34.3

Muskovadosockret ger griljeringen en djupare och knäckigare smak. Välj din favoritsenap, helst inte för söt. Jättegod griljering till julskinka.

För 1 julskinka

Ingredienser

Griljering

1 färdigkokt julskinka, (ca 3 kilo)
2 äggulor
1 dl senap
1/2 dl mörkt muskovadosocker
1 dl rivet dagsgammalt ljust bröd

10 min+41/2 timmar i ugn+10 min griljering

Griljerad julskinka med muskovado –  gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Ta bort nätet och svålen. Lägg skinkan i en ugnssäker form.
  2. Blanda äggulor, senap och socker.
  3. Bred blandningen över skinkan. Strö på rivet bröd. Sätt in skinkan mitt i ugnen. Griljera 10–15 min, tills den fått fin färg.
Fler recept med: Fläskkött, Jul, Svenskt