55555

Griljera julskinka enkelt och gott. Inga konstigheter, bara en ovanligt god senap som gör susen.

För 1 julskinka

Ingredienser

Skinka

1 färdigkokt julskinka, (ca 3 kilo)

Dundersenap

1 msk bruna senapsfrön
1 dl söt stark senap
1 dl senap
1 dl dijonsenap
1 msk brödsirap
1-2 tsk sherryvinäger

Griljering

1 dl dundersenap, se recept
1 äggula
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
1 dl färskrivet bröd

ca 3 timmar+5 min+2 timmar att mogna

Griljerad julskinka med dundersenap – gör så här:

  1. Dundersenap: Blanda samtliga ingredienser och låt stå ca 12 timmar i kylen för att mogna. Förvara i tätslutande burk.
  2. Skinkan: Sätt ugnen på 225°. Ta bort nätet och svålen. Lägg skinkan i en ugnssäker form.
  3. Blanda senap och äggula. Krydda med salt
 och peppar. Torka av skinkan och pensla med senapsblandning. Strö över brödet. Griljera mitt i ugnen tills skinkan fått fin färg.

julskinka-griljering-recept1

Foto: Charlie Drevstam

PS. Om du inte har köpt färdigkokt skinka kan du tillaga julskinkan själv genom att antingen koka den eller ugnsbaka den.

Här hittar du alla Paul Svenssons julrecept

Kocken Paul Svensson grillar traditionell julmat men vill skruva på proportionerna. Det här är ett av de recept som tillhör hans noga utvalda julbord med fler gröna inslag och renare smaker! För hela julbordet, se recept nedan:

Fler recept med: Fläskkött, Jul